NOVO V LABODU – ČIŠČENJE ČEVLJEV!
Glede na vse pogostejša povpraševanja po storitvi čiščenja čevljev, smo na podlagi izkušenj iz tujine ter receptur svetovnega proizvajalca sredstev za čiščenje in nego usnjenih izdelkov ameriškega »Suede Life«, v Labodu vpeljali dodatno storitev – čiščenje čevljev.
V Labodu čistimo vse vrste čevljev, tudi čevlje iz brušenega usnja (velur, nubuk). Postopki nege so odvisni od vrste obutve in stopnje umazanosti oz. madežev.

Možnosti čiščenja so:
Površinska obdelava, dezinfekcija vložka, končna apretura
Površinska obdelava se izvede s specialnimi sredstvi, dezinfekcija s koži prijaznim sredstvom, impregnacija in pleminitilno sredstvo se nanaša z metodo brizganja. Poškodbe pri negi niso možne, učinek pri zelo umazanih čevljih je lahko slabši.
Strojno pranje z uporabo specialnih gobic in posebnih detergentov ameriškega proizvajalca »Suede life«
Čeprav so rezultati dobri, proizvajalci strojno pranje ne dovoljujejo, zato storitve opravimo ob soglasju in na odgovornost stranke. Pred-obdelava in končna obdelava sta enaki, kot pri površinski obdelavi. Ta postopek daje dobre rezultate pri vseh vrstah čevljev. Za športne copate je primeren samo postopek strojnega pranja.

KAJ JE POTREBNO VEDETI, PREDEN ODDAMO ČEVLJE V ČIŠČENJE?
Čeprav se za čiščenje čevljev uporabljajo specialni postopki ter posebna pralna in čistilna sredstva, vse umazanije in madežev včasih ni možno odstraniti. Pri čiščenju čevljev lahko pride do spremembe v barvnem tonu (na temnejše ali svetlejše) ali otipu. V čevljih so lahko vgrajeni materiali, ki niso obstojni v vodi in pri negi lahko pride do poškodb ali razslojevanja.
Posebej pri obdelavi z vodo je potrebno vedeti, da so čevlji sestavljeni iz različnih materialov, tudi celuloze, ki v vodi ni obstojna in lahko pride do poškodb. Določeni deli čevlja (stik usne-usnje, usnje-guma, guma-tekstil…) so pri čevlju lahko lepljeni in lepilo lahko v negi popusti.
Čevlji se čistijo izključno na odgovornost stranke in uveljavljanje reklamacije zaradi poškodb ni možno. V primeru, da pride do poškodb, stranka NE PLAČA storitve nege!

Leave a Reply