Labod strankam ponuja vse storitve s področja čiščenja in pranja:

Kemično čiščenje tekstilij

Čiščenje po klasičnem P postopku pa izvaja na najmodernejši tehnologiji tovrstnega čiščenja ter z najsodobnejšimi stroji. Poleg visoko usposobljenega kadra, smo v Labodu vedno posvečali posebno pozornost tudi varovanju okolja.
V Labodu smo se visokim ekološkim zahtevam in vedno bolj problematičnim tekstilijam prilagajali z nakupom posebne tehnologije čiščenja – OVT tehnologije oz. tehnologija čiščenja z čistimi ogljikovodiki. To tehnologijo, ki omogoča čiščenje bolj občutljivih artiklov oz. artiklov z raznimi modnimi dodatki, imamo v Labodu kot prva in edina čistilnica v Sloveniji.

Pranje tekstilij

Procesi pranja so popolnoma avtomatizirani, doziranje pralnih sredstev je računalniško krmiljeno. Kot ena redkih čistilnic, v Labodu razpolagamo s tehnologijo »mokrega čiščenja« t.j. posebej nežno pranje, s specialnimi pralnimi sredstvi in tehnologijo pranja. Postopek mokrega čiščenja je namenjen občutljivim artiklom oz. artiklom, ki so bolj rizični glede slabih barvnih obstojnosti in krčenja. Pri tem gre za posebno tehnologijo in postopek pranja (bistveno manj mehanske obdelave v stroju) ob uporabi specialnih pralnih sredstev (zmanjšujejo krčenje, zabarvanje itd).

Servis srajc, gospodinjam prijazna storitev

Ker se v Labodu zavedamo, da nam vedno bolj primanjkuje časa za prijetnejša opravila, smo kot prvi v Sloveniji začeli s posebno ponudbo nege srajc. Servis srajc je storitev Laboda, s katero strankam omogočamo pranje in likanje srajc po zelo ugodni ceni. Tako ceno omogoča posebna tehnologija »mokrega likanja« na specialni likalni opremi.

Bojazen strank, da bo pranje v čistilnici oziroma pralnici zmanjšalo trajnost rabe srajc, ni utemeljena. Pri omenjenem pranju se namreč uporabljajo pralna sredstva za nežnejše tekstilije in tudi mehanične obremenitve so manjše. Seveda je potrebna primerljiva tehnologija pranja; uporaba belilnih sredstev ni zaželena zaradi hitrega upadanja trdnosti (trajnosti) srajc.

Z akcijami posebnih ugodnosti Labod spodbuja potrošnike, da se bolj pogosto odločajo za strojno pranje srajc. Prihodnost nege srajc je pranje v čistilnici oziroma pralnici in ne v gospodinjstvih.

Komentiranje je onemogočeno.