Med spanjem ljudje oddajamo precej vlage, kar je tudi razlog, da iz higienskega in estetskega razloga posteljnino vsake toliko časa negujemo (operemo ali kemično očistimo). Če s tem odlašamo predolgo se nam lahko zgodi, da madeži porumenijo, česar pa z nego ne moremo odpraviti. Nego predpiše proizvajalec glede na uporabljene materiale in jo za te artikle zaradi premajhnih kapacitet domačih pralnih strojev doma ne moremo izvajati.

Če se le da, je posteljnino najbolje oprati – tako iz vidika odstranjevanja madežev in umazanije, kot tudi iz vidika nadaljne uporabe. Če je proizvajalec pranje prepovedal (najpogosteje zaradi vlaken živalskega izvora), Labod izvede kemično čiščenje po nežnem P postopku ali z uporabo izredno blagega topila (IZO PARAFIN). To tehnologijo čišenja ima poleg Laboda samo še ena čistilnica v Sloveniji.

Zelo pogosto je v uporabi tudi merino posteljnina. Prednost merino posteljnine je v značilnostih volnenih vlaken, ki so zelo dober toplotni izolator ter lahko navzamejo kar 30% vlage (tudi telesne), pa nam še vedno dajejo občutkek suhega vlakna. Merino posteljnina zahteva poseben postopek nege, saj le ta povzroči delno razmastitev volnenih vlaken, kar v Labodu nadomestimo z maščenjem v postopku nege.

Komentiranje je onemogočeno.